Fredag är helt klart helgens bästa dag. Idag jobbar J sent och jag tänkte överraska honom med något smarrigt småplock när han kommer hem. Hade inte en aning om vad det skulle bli när jag åkte och handlade tidigare idag, så det åkte ner både det ena och andra i kundvagnen. Har fortfarande inte riktigt klart vad som står på menyn, men en sak är säker, vi fortsätter gårdagens fisktema. Räkor och vitt vin är ju en klassiker, men man kanske kan hitta på något mer med fisktema. Vad sägs om en liten nätt laxpizza. Mums!
Vad äter ni ikväll?
Sprödbakad smördeg med varmrökt lax och oliver
1 pkt fryst smördeg
150 g varmrökt lax
1 rödlök
1 dl oliver
1½ dl riven ost
färsk rosmarin
1 msk olivolja
svartpeppar
gräddfil
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala rödlöken och skär den i klyftor.
3. Skär smördegen i fyra rektanglar, 15 x 10 cm.
4. Lägg dem på en plåt och nagga med en gaffel. Fördela lax, rödlök, oliver, ost och rosmarinblad över rektanglarna och grädda dem i ugnen i 15-20 minuter, tills smördegen fått fin färg och blivit frasiga.
5. Ringla över lite olivolja och ta ett par varv med pepparkvarnen över. Klicka på lite gräddfil vid serveringen.
Vi äter hemmagjort pizza ikväll. På den har vi skivade tomater, fetaost, svarta oliver, rödlök och riven ost. Svartpeppar och salt uppepå också. Mums!
SvaraRaderaHoppas du kommer på något bra till i kväll.
Trevlig helg!
Tack för tipset ser smarrigt ut : ) kram Sofia
SvaraRadera