Maj är en favoritmånad, det är då livet återvänder på riktigt, primörerna börjar komma på riktigt. Som jag redan berättat tjuvstartar jag med importerad färskpotatis, okej, den är inte lika god som den svenska, men det ger hopp om liv. Sparris är en annan favorit. Smörfräst eller grillad med rört smör eller stora flagor parmesan. Mums!
Valborg firades mer än lungt i casa J, min förkylning hänger i och det var faktiskt ganska kallt och blåsigt ute, såpass att barnen inte var ett dugg intresserade av att besöka någon majeld. Nej, det blev firande hemma med grillad lammstek och chevregratinerad potatis. Men först blev det givetvis sparris med ett glas vitt vin till.
Smörfräst sparris med parmachips
500 g grön sparris
100-150 g parmaskinka
50 g pinjenötskärnor
2 tsk crema di balsamico
flingsalt
smör till stekning
1. Skär av den träiga delen av sparrisen. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna
2. Torka parmaskinkan i en torr och het stekpanna, låt torka på hushållspapper.
3. Koka upp vatten med 1 tsk salt, blanchera sparrisen snabbt.
4. Fräs sparrisen snabbt i smör tills den får lite färg. Lägg upp på fat och strö över rostande pinjenötter och flingsalt. Arrangera med parmachips och crema di balsamico.
Älskar också sparris. Så ljuvligt gott. Vilka fina bilder.
SvaraRaderaVi suger i oss alla tips på att servera sparris på, gillar de gröna skarpt men har fastnat i att koka dom...
SvaraRaderaSå gott! Älskar sparris!
SvaraRadera