Idag är en riktig kalasdag, A är på barnkalas hos en dagiskompis i detta nu och snart ska resten av familjen iväg på kalas hos kidsens små kusiner som hunnit fylla 3 & 6 år. Idag lagar vi med andra ord inte jättemycket mat hemma, korv & bröd är en bra nödlösning dagar som denna.
Jag bakar inte tårtan idag, men jag lyckades hitta en gammalfavorit i burken som inte är dum att bjuda på både till vardag och fest.
Ha en trevlig kväll - nu drar jag på barnkalas!
Halloncheescake
10 st krossade digestivekex, ca 150 g
75 gram smält smör
200 gram färskost
2-3 dl hallon
½ dl hallonsaft (koncenterad)
½ dl socker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1. Klä en rund form med avtagbar kant med bakplåtspapper eller plastfolie. Krossa kexen.
Smält fettet i en kastrull och blanda med krossade kexen. Tryck ut till jämn botten.
2. Vispa grädden. Mosa hallonen och mixa dem med socker och färskost. Vänd försiktigt ner i grädden.
3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 min. Värma upp hallonsaften i en kastrull.
Tag upp gelatinbladen ur vattnet och låt vattnet rinna av. Lägg i gelatinet och låt smälta på svag värme.
Låt saftblandningen svalna något och häll den sedan i hallonblandningen. Rör om försiktigt så att allt blandas. Häll smeten i formen.
4. Låt tårtan stelna minst 3-4 timmar i kylen.
Nu vattnas det i munnen gahhhh vill ha : ) kram Sofia
SvaraRaderaDen tårtan såg jättegod ut!
SvaraRaderaVilken vacker tårta. Ser hur god ut som helst!
SvaraRaderaDetta är absolut en av mina favoriter, så himla god.
SvaraRaderaVilken fin tårta! Den ska jag absolut testa någon gång!
SvaraRadera