Visst är det sådana tider när man har hur många projekt som helst på gång. Mitt senaste är att få lite ordning på verandan, så att man kan ta morgonkaffe, frukost eller förmiddagsfika där ute i solen på helgerna. Så jag har helt enkelt fixat lite tjusiga dynor att slå sig ner på till soffan och nästa del i fixandet är lite nya fina krukor och ett par plastmattor.
När jag är mitt uppe i något projekt har jag faktiskt lite svårt att lägga hur mycket tid som helst på att laga mat, så då får det helt enkelt bli turbomiddag.
Vad lagar ni när det skall vara snabbt och lätt fixat?
Kyckling & gnocchigryta
2 gula lökar
300 g champinjoner
600 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
3 msk stark ajvar relish
2 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g färsk gnocchi
1. Skala löken och skär den i bitar. Dela champinjonerna i kvartar. Skär kycklingen i strimlor.
2. Bryn kycklingen i olja, tillsätt lök och champinjoner och fräs i en vid tjockbottnad kastrull i ca 3 minuter. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt sjuda ca 5 minuter.
3. Lägg gnocchi i kycklinggrytan och låt allt sjuda ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med en sallad.
Så härligt det låter med en veranda att ställa i ordning för fina frukoststunder.
SvaraRaderaNär det ska gå undan här hemma så blir det gärna en snabb kycklinggryta på kokosmjölk eller grillad kycklingfilé med tillbehör. Enkelt och gott:)
Hej!
SvaraRaderaJa, men oj så skönt att bloggen fungerar igen.:) Jo, det försvann några inlägg för mig också men nu är dom tillbaka fast som utkast. Mycket märkligt..
Kram kram Madde :)
Visst är det roligt att hålla på och pyssla nu på våren. Man blir så inspirerad av en massa tv-program dessutom.
SvaraRaderaNästa alla mina middagar går snabbt. Det är alltid matakuten hemma hos oss mellan 16 o 17...
Snabbaste middagen:
SvaraRadera- koka bandspaghetti
- klipp ner ett paket bacon i stekpanna och stek den
- rör i 2dl lätt creme fraiche i stekpannan med bacon
- peppra!
- rör ner bacon/cremefraichen i pastan
FuskCarbonara ätfärdig!:-)
//Christina
Fin blogg bra recept
SvaraRaderahedlund_mattias@hotmail.com