torsdag 4 augusti 2011

Vad blir det för mat?

Bläh, den frågan har faktiskt varit ångestframkallande de senaste månaderna. Jag har bara varit totalt omotiverad och saknat inspiration helt och hållet. För att inte tala om att man dessutom ska ta fram kameran och fota maten. Något som är alldeles nytt för mig, och faktiskt en ganska otrevlig upplevelse.

Nu efter en ovanligt skön semester med besök både i Frankrike och Sveriges skafferi Skåne tror jag faktiskt att lite lust att rota i skafferiet och röra i grytorna börjat infinna sig igen. Känns som att börja andas på nytt.

Häromdagen fick kollegorna en liten tårta till livs, har man köksvecka så har man....


Semifreddotårta

100 g rostade mandelspån
100 g maränger
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 dl nutella
3 msk chokladsås
1 marängbotten

1. Grovkrossa marängerna.
2. Separera gulor från vitor, vispa vitorna till fast skum med 1 msk socker.
3. Vispa äggulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
4. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, de krossade marängerna och 2/3 av mandeln (spara resten till garnering).
5. Ringla ner rumstempererad nutella så att det blir som ränder i smeten.
6. Lägg marängbottnen i en 24 cm form med löstagbar kant och fyll upp med smeten.
7. Frys tårtan i minst 4 timmar så att den är ”halvfryst” och servera den då.
8. Eller om du fryst tårtan helt, ta ut och lägg upp den på ett tårtfat.
9. Temperera tårtan ca 40 min i kylskåp inför servering. Toppa den med ringlad chokladsås och rostade mandelspån.

3 kommentarer:

  1. Härlig tårta!
    Låter härligt med semester i Frankrike.

    SvaraRadera
  2. Hallå där och välkommen tillbaka! Tårtan ser fantastisk ut.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails