tisdag 10 maj 2011

Allt i ett

Idag springer mina kollegor Vårruset, jag missade som vanligt att anmäla mig, men jag har fått min beskärda del av motion i dag ändå. Jag har börjat gräva en rejäl grop i trädgården där vi senare i sommar ska bygga en liten pyssel-stuga. Jösses vad segt det är när man ska börja få upp gräset, men som sagt, det är utmärkt motion.

Det blir ingen "fancy dinner" idag således, det hinns och orkas helt enkelt inte med. Jag tycker verkligen om allt-i-ett middagar när man inte riktigt känner att man kan finlira så mycket. Lagade den här pastagratängen förra veckan, helt perfekt, allt serverat på ett enda stort fat. Snabbt och lätt!

Nu ska jag vila mina armar!


Pastagratäng med kyckling och salvia

400 g penne eller fussili
400 g kycklingfilé
smör
4 blad salvia
4 skivor parmaskinka
½ purjolök
100 g sockerärter
½ squash
2 kvistar cocktailtomater
vitpeppar

1½ dl riven ost
2 dl creme fraiche

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Skär kycklingfilén i strimlor och bryn dem tillsammans med salviabladen i lite smör.
4. Strimla skinkan, purjon och sockerärterna grovt och skär squashen i skivor. Lägg ner allt i stekpannan och fräs under omrörning några minuter tills kycklingköttet är genomstekt, krydda med vitpeppar
5. Häll den avrunna pastan i en ugnsfast form. Rör creme fraiche mjuk tillsammans med osten och blanda ostsåsen i pastan.
6. Häll kyckling och grönsaksfräset över pastan och blanda försiktigt. Lägg på kvistarna med tomater och gratinerar i ugnen 10-15 minuter.

2 kommentarer:

  1. Trädgårdsarbete är perfekt träning. Dessutom smakar energipåfyllningen extra bra om man kan avnjuta den i fint väder i trädgården.

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut med alla tomaterna som ligger ovanpå!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails