Häromdagen passade vi på att ha picknick i det fina vädret, med smaskiga mackor, melon och parmaskinka, diverse röror, crostini och givetvis en smarrig efterrätt. Det fick bli en vit chokladmousse. Eftersom den skulle åka med en bra bit i picknickkorgen valde jag att göra en mousse med gelatin, den håller formen bättre och smälter inte så snabbt då.
Vi hann dessutom med en liten tur till Hjo, ett favoritställe helt klart. Att strosa i stadsparken eller hänga på bryggan - det är livet. Dessutom finns det en massa mysiga butiker, min favorit är givetvis en butik med ätbara godsaker, nämligen Handelsboden Njuta. Nu var det inte så länge sedan vi var i Hjo senast, men ändå fick ett gäng grejer åka med hem. Bland annat stadens egna kaffeblandning. Jag är helt såld på att köpa olika kaffe- och tesorter när jag är på tur.
Idag går turen till Blekinge - men vi ses på söndag. Ha en riktigt trevlig helg!
Vit chokladmousse
½ gelatinblad
½ dl mjölk
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
2. Vispa grädden fluffig.
3. Värm upp mjölken och smält chokladen i mjölken.
4. Krama ur gelatinet och låt det smälta i chokladblandningen under omrörning.
5. Blanda chokladen med den vispade grädden och fyll upp i glas. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
Mums, så gott det ser ut!
SvaraRaderaÅh, picknicken låter riktigt härlig! Blir lite avundsjuk nu, har själv inte haft någon picknick i år...
SvaraRaderaDet gäller att passa på att ha picknick så länge det går! Helgens väder har ju varit helt underbart.
SvaraRadera