måndag 13 augusti 2012

Härliga hallon

Häromdagen tog vi oss en avstickare till Eventorps Gård, som ligger en liten bit utanför Vänersborg. Gården drivs av Sofia och hennes familj. På gården odlas främst rabarber och hallon som förädlas på gården och blir till underbara marmelader, sylt, saft och nektar. Dessutom kan man köpa med sig alldeles nyplockade hallon, hur goda som helst.


Man kan även fika på gården och då kan jag verkligen rekommendera Sofias rabarbernektar, den är som en dröm. Jag passade på att köpa med mig ett par flaskor hem - tänkte att det borde vara en klockren ingrediens i någon smarrig drink. Om man inte gillar rabarber så finns det ju som sagt gott om härliga hallonprodukter. Vi hade svårt att hålla oss till att bara välja ett par sorter. Som tur är har vi ju inte långt om vi vill åka tillbaka och handla mer.


Om ni åker igenom Dalsland tycker jag verkligen att ni skall ta den lilla extra turen in till gården. Barnen älskade dessutom kaninerna och getterna som bor alldeles i anslutning till gårdsbutiken. Helmysigt!2 kommentarer:

  1. Hej Anna!Där är ett av ställena jag firat min födelsedag idag!Efter blev det ett besök på Hamrane.Jättegott!

    SvaraRadera
  2. Vad mystig!! Och färska hallon är bara så gott!!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails