Jag utlovade ju receptet på löksoppan jag lagade i Frankrike i mitt inlägg i morse och här kommer den. Tänk vad man kan hitta på lökpåsen i butiken, inte illa....inte illa heller att jag utan att kunna franska på riktigt kunde klura ut receptet. Det är inte så dumt att ha lärt sig lite köksfranska trots allt.
Löksoppa
1 kg lök
50 g smör
10 cl torrt vitt vin eller öl
2 msk mjöl
salt
peppar
1½ liter vatten
2 buljongtärningar
1. Skala och skär löken i tunna skivor.
2. Sautera lök i 10 minuter i smöret på svag värme utan att den får färg.
3. Blanda ner mjölet i löken.
4. Slå över vitt vin eller öl och reducera låt till hälften av vätskan återstår.
5. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
6. Låt sjuda i 30 till 45 minuter
7. Smaka av med salt och peppar
8. Servera genast med krutonger av stekt bröd.
Löksoppa är så gott och innehåller ändå nästan bara lök. Fast så är jag väldigt glad i lök också.
SvaraRadera