Mums!
Tikka masala med raita
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 blomkål
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 msk smör eller margarin
1 påse tikka masala spice mix
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 msk finhackad färsk ingefära
100 g cashewnötter
1 dl matyoghurt
1 dl vispgrädde
1 stor vitlöksklyfta
1 gurka
2 dl matyoghurt
salt och peppar
1. Skala, dela och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa blomkålen och skär i mindre buketter.
2. Bryn lök, vitlök och kycklinglårfiléer i matfettet i en gryta. Krydda med salt. Rör ner kryddmixen och låt fräsa med någon minut.
3. Tillsätt krossade tomater, ingefära och cashewnötter. Låt koka under lock ca 5 minuter.
4. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen.
5. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik. Mixa såsen jämn med stavmixer eller i matberedare. Lägg tillbaka kycklingen i såsen. Tillsätt blomkål, matyoghurt och grädde. Koka ytterligare 5–10 minuter eller tills blomkålen är lagom mjuk. Gör gurkraitan under tiden.
6. Skala och finhacka vitlöken. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i små tärningar. Blanda med vitlök och matyoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklinggrytan med raita och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar