Livet börjar återvända och det är dags att ta i tu med julgodiset. Idag har viss tillverkning påbörjats, det är ju hur mysigt som helst att fixa gotter, och gör alltid alldeles för mycket. Efter julen har man helt klart förätit sig och vill inte se åt choklad eller kola på långa tider. Bra kanske?
Testade att hiva i lite pistagenötter i chokladkolan i år och toppa det hela med flingsalt. En formidabel succé om jag får säga det själv, de här kolorna kommer att bli ett återkommande inslag på gottebordet hos oss.
Chokladkola med pistagenötter och flingsalt
100 g smör
2 dl vispgrädde med chokladsmak
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
¾ dl hackade pistagenötter
1½ msk filngsalt
1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, ca 15 min i en vid kastrull eller 30 min i en gryta med mindre botten. Rör om då och då tills smeten håller ett kulprov. Smaksätt med kakao.
2. Blanda ner pistagenötterna.
3. Fördela kolasmeten i knäckformar och strö över lite flingsalt på varje kola. Förvara kallt.
Detta låter ju supergott!
SvaraRaderaVilken rolig smakkombination : ) Låter supergott!
SvaraRadera