Inspirerad av barnens kusin Emma, som fick en glassmaskin i julklapp och blev helt hooked på hemkörd glass bjuder jag idag på en fantastisk äppelsorbet. Riktigt smaskig. Kanske något till dessert imorgon?
Emma har förövrigt just startat en blogg med mattips där det inte tar mer än 30 minuter att sno ihop middagen, jag kommer kolla in den ofta kan jag lova, det är ju inte alltid man kan tillbringa timmar i köket.
Ha en finfin kväll!
Äppelsorbet
6 gröna äpplen, skalade och urkärnade
4 msk citronsaft
1½ dl sirap
4 msk honung
en nypa salt
1. Lägg äpplen, citronsaft, sirap, honung och salt i en mixer och kör till en slät puré.
2. Sila purén och häll över den i en glassmaskin. Låt maskinen gå tills sorbeten är frusen. Om du inte har glassmaskin går det bra att ställa in sorbeten i frysen och röra om då och då medan den fryser.
Åh tack anna för länkningen!!
SvaraRaderaKul med nya matbloggstips, till Emma ska vi absolut kika in! Äppelsorbet har vi provat göra en gång, då med lite punsch i...
SvaraRaderaHa en riktigt finfin nyårsafton och
ett gott nytt år till dej från oss