Delar av familjen J var i Köpenhamnstrakten i helgen och kollade konst. Givetvis hann vi med en fika på anrika Møllers Konditori i Helsingör, Danmarks äldsta konditori. Är ni i Helsingör måste ni verkligen besöka Møllers med massor av goda bakverk och en jättemysig bagare som bjuder på maränger.
Det bästa av de danska jul-godsakerna har jag adopterat och varje år bakar jag pebernødder, små kryddiga kakor, lite tuffare i smaken än våra vanliga pepparkakor. Idag fick mina kollegor prova på de små läckerbitarna och här kommer receptet till er alla.
Pebernødder
½ tsk malen svartpeppar
½ tsk kanel
½ tsk ingefära
¼ tsk malen nejlika
1 tsk bikarbonat
250 g vetemjöl
70 g smör
125 g ljus sirap
30 g brun farin
½ dl vatten
1. Blanda kryddor och bikarbonat med mjölet.
2. Blanda ner rumsvarmt smör i tärningar i mjölblandningen. Knåda samman degen med sirap, farin och vatten. Låt degen vila ½ timma.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Rulla ut degen i runda stänger och skär dem i små bitar (80-100 st). Rulla bitarna till kulor och lägg pebernødderna på en bakpappersklädd plåt.
5. Grädda pebernødderna på översta falsen i ugnen i ca 10 minuter.
Dessa lät jättegoda. Spännande med svartpeppar i.
SvaraRaderaGillar skarpt sidan du fått till med alla dina recept och bilder!
Låter gott, jag skall spara receptet. Tack!
SvaraRaderaHej, dem är köpta på Indiska :)
SvaraRaderaKram
Hej kära bloggvän!
SvaraRaderaNu var det så länge sen men jag tackar allra ödmjukast för din fina kommentar.
Hur mår du? Vad händer hemma hos dig?
Kramisar
Madeleine