söndag 11 december 2011

Allt i ett sallad

Typiskt att man åker på en hejdundrande förkylning precis nu. Jag hade riktigt storslagna planer för den här helgen, med bak och adventsbjudning. Blev inte mycket med det, men jag får helt enkelt planera framåt - det är ju en adventssöndag kvar ändå.

Bjuder make & barn på allt i ett sallad, vilken var tänkt till adventsbjudningen men man kan ju faktiskt mumsa god mat utan gäster. Helt perfekt sallad för övrigt, en sallad som funkar lika bra på vintern som på sommaren, och man blir mätt som efter en stadig middag.

Vad gör ni denna adventssöndag?


Italiensk kycklingsallad

3 kycklingfiléer
2 msk sweet chilisås
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja, till stekning

½ baguette, + 3 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 paket bacon
1 salladshuvud
2 avokador
15 körsbärstomater
1 dl valnötter
200 g cambozolaost
½ tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja

1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.
2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.

3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.
4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och krossade valnötter.
6.Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet. Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails