onsdag 1 maj 2013

Sköna maj

Det är nu det börjar på riktigt. Min tid på året när det kommer till matlagning och inspiration och motivation att riktigt röja runt i köket. Valborg är liksom startskottet och igår började vi med ett ordentligt fat med antipasti med något som passade alla - och vi gick och mumsade på det länge. Det behöver ju inte vara svårare än att lassa upp en massa gott kallskuret, lite oliver, ost i stavar, bröd, grissini och lite röror. Mums!Vi avrundade kvällen med en ny favorit - rabarberglass. Förhållandevis enkel att göra och helt klart en av de godaste glassar jag ätit. Det känns som om det där med att göra glass går i vågor här hemma. Det är ju faktiskt ganska enkelt att göra glass själv, även om man inte har någon glassmaskin. Dessutom - det bästa av allt - man vet precis vad glassen innehåller, inte massa konstiga tillsatser och smakämnen.Rabarberglass

400 g rabarber
1½ dl strösocker
1 dl vatten
3 äggulor
3 dl vispgrädde

spröda kakor med mandel


1. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Koka socker och vatten till simmig konsistens. Lägg i raberbern och låt koka ca 1 minut. Låt kallna ca 1 timme.
2. Mixa rabarbern riktigt slät med mixerstav. Vispa rabarbermos, äggulor och grädde fluffigt. Frys smeten i glassmaskin. Skeda upp glassen i glas och servera med en liten kaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails