Ja, pappakatten i huset har varit iväg på kurs, så då passade sockerråttorna på att dansa på bakbordet. Igår bakades här kanelbullar, chokladbollar och chokladrutor - eller kärleksmums som dottern insisterar på att vi skall kalla dem, sönerna är inte riktigt lika övertygade om det där kärlekstjafset dock.
Det är ju helt perfekt att ta sig en eftermiddag och fylla på frysen med godsaker till sommarens utflykter och spontanbesök av släkt och vänner. Nästa gång det regnar skall jag baka småkakor tror jag :)
Chokladrutor
5 ägg
4½ dl socker
4½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 dl kaffe
200 g smör
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl med bakpulver och kakao och rör ner i smeten.
3. Kok upp kaffe och smör så att det smälter och rör ner i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna och grädda i 200 grader tills kakan könns torr, ca 25 minuter. Låt svalna
5. Koka upp grädde och choklad och låt koka tills det tjocknar, det tar ca 3-5 minuter.
6. Bred glasyren över kakan och strö över koksflingor. Skär kakan i rutor före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar