Pasta, pasta, pasta - min absoluta favorit. Jag hade verkligen kunnat äta pasta varje dag. Det är ju så att det finns en pastasort och en pastasås för varje tillfälle, både vardag och fest.
Idag gjorde jag en pasta med smak av solsken, eller ja, det är ju citron, men det är verkligen en solskenssmak om ni frågar mig. Snabbt och lätt fixat och helt enkelt supergott.
Vad stod på ditt middagsbord idag?
Pasta med kyckling & citron- och basilikasås
400 g pasta
500 g kycklinglårfilé
olivolja till stekning
salt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
2 dl lättcrème fraiche
skalet från 1 citron
1 kruka basilika
1. Tillaga pastan enligt anvisning på paketet.
2. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Bryn dem i lite olja. Salta, peppra och ställ åt sidan.
3. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en vid kastrull utan att det tar färg. Häll i vin och buljong. Låt sjuda tills hälften återstår.
4. Rör i crème fraiche, rivet citronskal och bladen från basilikan. Mixa slätt med en stavmixer.
5. Låt kycklingen sjuda 3-4 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och garnera med svarta oliver eller cocktailtomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar