onsdag 29 maj 2013

Gott på grillen

Visst kan man grilla nästan allt. Förrätten på sparris & parmaskinka, köttbiten till huvudrätten och jordgubbarna till efterrätten. I helgen som gick grillade vi spett med jordgubbar och marshmallows, gott som tusan, men det gäller att passa dem noga, annars kan man få svarta marshmallowsar - inte så kul. Supergott till spetten blev det med tobleronesås, en jätte enkel sås som dessutom är helt underbar att servera varm till vaniljglass, en av barnens absoluta favoriter.



Tobleronesås

200 g toblerone
½ dl grädde

1. Koka upp grädden i en liten kastrull.
2. Dela chokladen i mindre bitar och rör snabbt ner i grädden så att den smälter. Vispa ordentligt ett par varv och servera såsen varm.


En annan grillfavvis ni bara inte får missa är att marinera jordgubbar och servera med grillad marsipan - låter lite knasigt att grilla marsipan, men jag lovar det är galet gott!



Marinerade jordgubbar med grillad marsipan

½ kg jordgubbar
1 dl konc flädersaft
6 kvistar citrontimjan
4 stora glasskulor
4 tjocka skivor marsipan

1. Halvera jordgubbarna och lägg dem i en skål. Blanda med flädersaft och repad citrontimjan och låt dra 30 min.
2. Grilla marsipanskivorna på båda sidor tills de är spröda men mjuka inuti.
3. Servera marsipanen med jordgubbar och glass.

1 kommentar:

  1. yes yes yes vad gott mums! kram Sofia grillat är godast!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails