Så blev det 2013 och vi vaknade till solsken. Bra start på ett nytt år om ni frågar mig. Efter en riktigt sen och lat frukost är det nog läge att dra på sig dojjorna och gå ut och försöka gå bort lite av all god mat vi proppade i oss igår. Tja, lillan hon åt över idag till och med. Hon hade turen att det fanns kvar dessert i kylen så varför inte passa på att äta tvårätters frukost.
Ha en riktigt skön nyårsdag!
Brume de Plougastel
1 kg färska jordgubbar
6 msk strösocker
2 äggvitor
2 dl vispgrädde, väl kyld
2 msk körsbärssoppa
2 msk citronsaft
1 nypa salt
1. Lägg undan sex fina jordgubbar med sina blad & stjälkar för dekoration.
2. Häll resten i en mixer tillsammans med citronsaft och körsbärssopa. Kör till en slät puré.
3. Vispa äggvitora till ett hårt skum med en nypa salt. Vispa ner sockret lite i taget.
4. Rör försiktigt ner demosade jordgubbar med en spatel utan att försöka blanda alltför väl.
5. Vispa grädden fast och vänd försiktigt ner i jordgubbsmoussen, så att den blir randig vit och rosa.
6. Häll upp i glas. Garnera varje portion med en jordgubbe. Ställ glasen i kylskåp minst 2 timmar före servering.
Vilken fräsch dessert!
SvaraRaderaHa ha... Ja, jag läskades nog allt av den där desserten på nyårsdagen då din dotter åt den till frukost.
SvaraRadera