söndag 6 januari 2013

Långledighetens sista suck

Så fort den tog slut - långledigheten. Men så underbart det har varit. Sena och långa frukostar med massor av godsaker. Tid till att umgås med familjen och ordentligt med tid att laga mat tillsammans med barnen. En tur till Louisiana i Danmark för att kolla in utställningen med självporträtt - och lyckan att få smaka på den godaste morotskakan jag ätit (jag måste försöka laborera mig fram till något liknande).

Imorgon väntar vardagen igen, lite skönt är det ju ändå med mer fasta tider och rutiner men med känslan av ledigheten i färskt minne. Idag lever vi i ledighetsbubblan till max och börjar dagen med brunch och supersmarriga kakor.

Vad gör ni idag?
Valnötskakor med lönnsirap

150 g lönnsirap
100 g brun farin
100 g mjukt smör
2 ägg
frön från 1 vaniljstång
150 g grovt hackade valnötskärnor
300 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca 40 halva valnötskärnor

1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt-
2. Vispa lönnsirap, farin och smör luftigt. Rör i äggen lite i taget. Rör till sist ner vaniljfrön och hackade valnötter.
3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta det över smörblandningen och arbeta samman med till en deg med hjälp av elvispens degkrokar.
4. Forma degen med till valnötsstora kakor med hjälp av två teskedar, och lägg dem på plåten. Tryck ned en halv valnötskärna på toppen av varje kaka.
5. Grädda kakorna i 10-15 minuter. Låt svalna på galler.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails