lördag 25 februari 2012

Lugnet före stormen

I morse skuttade jag upp och fixade scones-frukost, med färskpressad juice, te, marmelad, ja, hela kittet. Det kändes som ett bra sätt att starta dagen, lite lagom lugnt och harmoniskt. Resten utav dagen lär nämligen bli hyfsat kaotisk. Vi skall riva ut allt ur vårt TV-rum och J skall lägga ny parkett där idag. Så ni kan gissa, hela huset är upp och ned just nu. Pryttlar precis överallt. Men, men, det blir ju bra när det är klart.

Vad gör ni en lördag som denna?




Engelska scones

4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
11/2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde

2 msk vispgrädde

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet.
Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Dela och servera dem varma med vispat smör, crème fraiche, grädde eller clotted cream och sylt.

4 kommentarer:

  1. Scones är något jag gillar väldigt mycket!

    SvaraRadera
  2. Åh, så gott med scones. Äter gärna mina med färskost och lemoncurd.

    SvaraRadera
  3. De blev hårda :(?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så trist, prova att sänka värmen lite nästa gång, kan funka :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails