lördag 18 februari 2012

Mellomiddag

Idag bestämde kidsen menyn. Mellomiddag skulle det vara, med discokula i vardagsrummet och paljetter på bordet. Vad äter man till mellomiddag då - jo det visade sig vara hamburgare med extra allt. Här i huset innebär det stekt ägg, stekt bacon och god italiensk salami som komplement till det "vanliga tjafset". Givetvis serveras även husets hemgjorda ketchup till det hela.

Så kidsen gick loss på bordet och pyntade till det, J hängde upp discokulan och undertecknad fixade burgare, med hemgjorda bröd givetvis, så mycket godare än den köpta varianten.

Nu skall vi snart bänka oss framför dagens deltävling med en massa goda snacks. Fördelen med att vara flera i familjen, man får en salig blandning av snacks att välja mellan.



Hamburgerbröd

300 g vetemjöl
200 g fullkornsvetemjöl
150 g smör
50 g jäst
2½ dl mjölk
1 tsk salt


1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen.
2. Blanda i övriga ingredienser och knåda till en jämn deg.
3. Dela degen i två delar. Låt degen jäsa övertäckt, till dubbel storlek, ca 40 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Dela varje degbit i 5-6 delar och rulla till bollar. Platta till bollarna och placera på plåtar. Nagga med gaffel.
6. Låt jäsa övertäckta 40-50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter



3 kommentarer:

  1. Åh, så härligt att ha riktig feststämning! Det är ju detta som är det roliga med mello. Hoppas ni får en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Hamburgare är så gott speciellt hemmagjorda : ) kram Sofia

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails