onsdag 1 december 2010

Mitt i veckan mums

Herregud vad det är kallt ute. Idag har här varit -15 grader, ingen temperatur man gärna är ute i alltför länge. Istället väljer vi att sitta inne och mysa framför brasan och äta danska julgodsaker. Det kan väl vara ok på en onsdag. Ris á la mande är ju dessutom nästan som risifrutti, okej, kanske inte riktigt men ändå.

Jag har fuskat till min risrätt idag, jag har nämligen inte vare sig kokat gröten eller såsen, det finns ju så behändigt att tillgå i affären och då går det ju så mycket fortare att få till mysmaten.


Turbo ris á la mande


1 korv färdig risgrynsgröt
2 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde

1 pkt körsbärssås
1 lite påse mandelspån

1. Blanda den kalla gröten med vaniljsocker och florsocker.
2. Vispa grädde fluffig och blanda med gröten. Slå upp i fina portionsskålar.
3. Värm körsbärssåsen och häll försiktigt över gröten. Toppa med mandelspån.

7 kommentarer:

  1. Mmm låter väldigt gott. Kanske vore något på julbordet. Ska spara ditt recept.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja men det är ju toppen Anna. Då ska jag göra degen ikväll och baka ut imorgon bitti. Vad kul och spännande!!! Jag kommer med all säkerhet att blogga om det också. =)

    Kram Madde

    SvaraRadera
  3. Fuskat å fuskat... Vem vill koka gröt som ändå antingen kokar över eller bränner vid ;-) Jag tänkte testa att göra gröten i ugnen. Såg ett recept på det. Om inte det funkar - I give up...

    SvaraRadera
  4. Hej =)

    Ååå men jaaa, kom upp till Stockholm över helgen - det vore ju sååå himla kul!!! Och att få träffa dig också, superkul!! =)

    Ditt bröd var gudomligt, åt det till frukost i lördags. Mmmm.. Gott. Jag tänkte göra din vintergryta framöver också. Den verkar jätte god!!!

    Kram kram
    Madde

    SvaraRadera
  5. Förlåt om jag är världens jobbigaste, men kan inte låta bli att leka språkpolis ibland. Ska det inte vara "Ris à l'amande", dvs "mandelris"?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails