Oj, vad det är kallt ute, även om man vill vara ute och åka pulka länge så går det verkligen inte. Kölden biter i kinderna, för att inte tala om tårna. Sagt och gjort idag klickade jag hem ett par nya vinterskor, dessutom utrustade med några slags superdubbar under, nu ska inte jag halka något mer. Jag gjorde ett tappert försök att ta turen runt ett gäng skobutiker i närheten, men hittade inte något i min storlek, varför måste alla ha lika stora fötter som jag, suck!
Frusna och kalla, inkomna från pulkarace och promenad kan det vara bra med något hett att äta. Vad sägs om chiliburgare, gott med hyfsat sting. Jag gjorde barnens burgare först och skvätte i lite extra tabasco när det var dags för vuxenburgarna. Smaskens!
Chiliburgare
500 g nötfärs
1 pressad vitlöksklyfta
tabasco med chipotle
½ dl finskuren purjolök
1 ägg, uppvispat
½ dl färska brödsmulor
4 små ciabattabröd
olivolja
vitlök
tabasco med chipotle
sallad
rödlök
cornichoner
tomater
ketchup
1. Värm ugnen till 175 grader. Dela bröden och ringla lite olivolja över den skurna sidan på bröden. Stänk över lite tabasco. Lägg brödet på en plåt och rosta i ugnen ca 5 min tills det fått fin färg. Gnid bröden med en delad vitlöksklyfta.
2. Blanda nötfärs, lök, pressad vitlök, ägg och brödsmulor. Stänk i tabasco efter smak. Blanda väl
3. Forma fyra burgare och stek dem i lite olivolja i en het panna ca 5 minuter på var sida.
4. Lägg ihop burgarna i bröden med sallad, rödlök, delade cornichoner, tomater och ketchup.
O herregud vad det såg gott ut. hemmagjorda är bäst!
SvaraRaderaKraam