onsdag 8 december 2010

Snabb middag

Det verkar aldrig ta slut på snö. Idag gav vi upp och bakad ut en hel del pepparkakor, jag och barnen. Trots att vi höll på en bra stund, har vi en rejäl degklump kvar att ta tag i till helgen. Det är både för- och nackdelen när man använder ett mormor-recept, det blir hur mycket kakor som helst. Man kan konstatera att det verkligen inte var något fusk med mängden pepparkakor man bakade förr i tiden, men vad gör det, de smakar ju så gott, och så skall man ju bli snäll också.

Kruxet idag var att vi var så uppe i bakandet att vi nästan glömde bort att det skulle lagas middag också. Tur att man har en del snabb-och-enkel grejer att ta fram då. Dagens middag kändes dessutom lite extra julig när vi strödde lite lingon över.

Fläskfilégryta med lingon

1 fläskfilé
smör att steka i

1 gul lök
200 g Kantareller
1 dl lingon
2½ dl matlagningsgrädde
1½ msk viltfond
salt
peppar


potatismos
broccoli


1. Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka skivor.
2. Hetta upp smör i en stekpanna. Krydda filéskivorna med salt och peppar och stek gyllenbruna.
3. Dela löken i större bitar och tillsätt i pannan tillsammans med kantarellerna. Låt fräsa med i några minuter.
4. Tillsätt lingonen och grädden och låta allt småkoka i 3-5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
5. Servera med potatis mos och gärna lite kokt broccoli.

1 kommentar:

  1. Fräsch bild, det ser riktigt gott ut!

    Hos mig, www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails