lördag 19 maj 2012

Back in business

Om ni undrar vart jag tog vägen de senaste veckorna, så har jag varit mer eller mindre däckad av en mastodontförkylning och har helt enkelt inte lagat någon mat till att tala om. Jag har helt enkelt inte känt smak, då kan det liksom kvitta det där med mat (dessutom kan det få katastrofala följder för de som känner smaken på maten man lagar).

Det tog faktiskt en stund att återhämta sig den här gången, men, men som sagt, nu är jag back in business och sugen på att laga mat igen.

Det verkar dessutom som om våren faktiskt tänker bjuda på lite värme sent omsider, så nu åker grillen fram på riktigt. Hade kommit över en riktigt fin bit oxfilé och hivade den på grillen supersnabbt, bara så att den fick en fin yta, och ojsan, snacka om gott! Ett måste om man vill ha något extra.

Vad grillar ni i helgen?



Oxfilécarpaccio på grillen

700 g oxfilé
flingsalt
1 msk paprikapulver
½ kruka timjan, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja

50 g pinjenötter
1 ask ruccolasallad
1 mild röd chili
2 vitlöksklyftor, färsk vitlök

1. Tänd grillen. Putsa oxfilén från hinnor. Skär bort huvudet.
2. Krydda en skärbräda med flingsalt, paprikapulver, timjan, vitlök och svartpeppar. Gnid in oxfilén i olivolja och rulla in den i kryddorna så att de fastnar på filéen.
3. Grilla oxfilén en kort stund över en het grill så du bara får en stekyta. Den ska vara helt rå i mitten. Låt köttet svalna.
4. Rosta pinjenötterna i en kastrull med flingsalt tills de fått färg
5. Skölj salladen och låt den torka väl. Lägg upp på ett stort fat.
6. Skär oxfilén i tunna skivor och lägg på salladen.
7. Skiva vitlök och chili lövtunt. Strö detta över köttet tillsammans rostade pinjenötter.

1 kommentar:

  1. Skönt att du bra igen och är tillbaka!
    Åh, sånt här gillar jag! Jamie Oliver gör ofta såna här sallader med snabbgrillat kött. Ja, även matiga mackor. Har inte själv testat, men det får det bli ändring på.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails