Tänk precis så hette en låda med receptkort jag fick av min farmor en gång. Jag tror helt bestämt att jag måste leta upp den endera dagen, vem vet, man kanske kan hitta några helt fantastiska recept där. Tanken när jag skrev rubriken gick dock till dagens middag, en kycklingrätt som lagas titt som tätt hos oss. Enkelt, men det känns lyxigt och alla gillar det. En alldeles lagom medelhavsinspirerad gryta med en underbar vårkänsla. Mums, får nog ta en sväng till kylskåpet och smyga i mig lite av såsen som blev kvar.
Trevlig kväll!
Yoghurtkyckling med fetaost
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
olivolja till stekning
1 gul lök
2 dl hönsbuljong
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
2 tsk kinesisk soja
50 g fetaost
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
10 svarta oliver
färsk oregano
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om så de får färg. Tag upp.
2. Skala, hacka och fräs löken. Häll i buljongen och pressa i vitlöken. Tillsätt oregano, soja och det mesta av fetaosten.
3. Rör ut mjölet i yoghurten och blanda ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 minuter.
4. Garnera med oliver, resten av fetaosten och färsk oregano. Servera med klyftpotatis och tjocka skivor vitt lantbröd.
Härligt med favoriter i repris, det där med snabbt, lätt och läckert faller oss absolut i smaken.
SvaraRadera