En varm och god gryta när man kommer in från kylan ute, det är inte dumt, eller ett långkok som kan stå och sköta sig själv när man krattar löv. Jovars, jag gillar allt herr höst...
Sydfransk lammfärssås
500 g lamm- eller nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
½ squash
olivolja
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
1 msk timjan
5 sardellfiléer
1-1½ dl svarta oliver
flingsalt
nymald svartpeppar
nykokt pasta
getost
1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär paprikan och squashen i mindre bitar.
2. Fräs löken i olivolja i en gryta utan att löken tar färg. Höj värmen, tillsätt lammfärs, vitlök och grönsaker och stek tills lammfärsen är smulig.
3. Tillsätt tomater, fond och timjan. Koka såsen under lock cirka 30 minuter.
4. Blanda i sardeller och oliver och fortsätt att koka cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera lammfärssåsen tillsammans med pasta och smula över getost.
Mums!! det lät o såg riktig mustigt och gott ut!! Riktig höstmat!!
SvaraRaderaÅh, det lät riktigt underbart gott, helt i min smak. Har skrivit ut receptet så det ska lagas nästa vecka.
SvaraRadera