torsdag 16 september 2010

Inte dumt alls

I dag blev jag så där toksugen på morotskaka. Visst är det helt otroligt gott med morotskaka, så saftig blir ju inte någon sockerkaka och dessutom känns det ju lite nyttigt med morötter. Hade tagit ledigt idag och har bara gått och myst, bakat kaka, fikat och bläddrat i mina kokböcker. Kan en dag bli bättre....

Morotskaka

2 ägg
1 dl brun farin
1 dl strösocker
1 dl olja med neutral smak
3 dl finrivna morötter
2½ dl vetemjöl
1½ msk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm riven muskotnöt

smör
ströbröd

75 g färskost
2 msk rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk finrivet citronskal

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen
2. Blanda ägg, farin och strösocker i en skål.
3. Vispa äggblandningen pösig, rör ner olja och morötter.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och muskot. Rör ner i smeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
6. Blanda färskost, smör och florsocker till en slät glasyr. Rör ner citronskal. Bred glasyren över den kalla kakan.

5 kommentarer:

  1. Attans jag som ska dit på lördagen. Annars hade jag jätte gärna träffat dig där bland böcker och författare...

    Har du några generella göteborgstips? Förrutom att man säger "gör". hihihihi. Man vill ju smälta in så att säga. ;)

    Kram kram
    Madde

    SvaraRadera
  2. Okej, det har jag hört talas om. Har de öppet på söndagar månne?

    Kram Madde

    SvaraRadera
  3. Morotskaka är ju bara hur gott som helst. Oj, vad sugen jag blev på det nu.

    SvaraRadera
  4. DET var längesedan jag gjorde en morotskaka...Tack för tipset!!

    SvaraRadera
  5. Åh.. jag älskar morotskaka! Och nu när det är höst är det verkligen säsong för det också!

    De där chèvrefyllda fikonen ser riktigt läckra ut, de också...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails