onsdag 1 september 2010

Härlig höst!

Så gick man in i hösten på riktigt då. Men det kan ju inte stickas under stol med att det har kännts som höst ett bra tag, åtminstone här. Även om sommaren är min favorit årstid är hösten helt ok den också. Hög klar luft och allt lugnar ner sig.

Tänkte att det kunde passa bra med en fräsch start på hösten och en vegetarisk pytt. Ni måste bara prova den här. Så gott och fräscht men ändå höstigt.

So long!

Rotfruktspytt med grillad halloumi

4 potatisar, 400 g
2 morötter, 250 g
½ kålrot, 200 g
1 rödlök
2 msk + 1 msk smör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
100 g ruccola
200 g halloumiost

2 msk balsamvinäger
1 tsk honung

1. Skala och tärna potatis, morötter och kålrot. Förväll rotsakerna i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Vänd ner ruccolan.
3. Skär osten i skivor och stek den i 1 msk smör tills den fått färg. Blanda vinägern och honung.
4. Fördela pytten på tallrikar och toppa med osten. Ringla över vinägern och servera

1 kommentar:

  1. Så gott! Det är det bästa med hösten. Alla goda rotfrukter. Det passar till det mesta.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails