Idag firar vi maken hela dagen. Långfrukost, lätt lunch och nu snart en riktigt god middag med ett gott vin.
Eftersom det är herrn i huset som önskar maten idag är det övervägande kött, men okej, det får väl gå, skall nog kunna smita in lite grönsaker. Tycker att jag lyckades ganska bra på lunchen.
Ha en finfin kväll allesammans!
Lammfärsbiffar med mascarpone
400 g lammfärs
1½ dl mascarponeost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1msk smör
2 fänkålsstånd
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 brk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 dl mascarpone
1 krm salt
1. Blanda färsen med mascarpone, salt, peppar och vitlök. Forma till små runda biffar.
2. Skär fänkålen i tunna skivor. Spara de gröna vipporna. Skala och skiva vitlöken.
3. Fräs fänkål och vitlök i smör i en stekpanna i några minuter. Häll på tomatkrosset och krydda med salt och peppar. Låt det koka under lock i ca 15 minuter.
4. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
5. Smaksätt mascarpone med salt. Servera biffarna med kokt pasta och grönsaksröran.
Toppa med mascarpone och fänkålsvippor.
Det ser ut som du lyckats väldigt bra tycker jag! Låter mycket gott.
SvaraRadera