Med bullbak på G och allmän vardagsstress hinner man ju inte koka långkok precis. Därför är det superenkelt, snabbt, i säsong och löjligt gott med en köttbit och ungsbakade grönsaker. Varför krånga till det?
Biff med pestobakade rotfrukter och balsamico glaze
4 morötter
8 stora potatisar
2 palsternackor
2 msk grön pesto
olivolja
salt
peppar
4 bitar ryggbiff
crema di balsamico
1. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar.
2. Vänd rotfrukterna i pesto och lite olivolja. Lägg dem på en plåt och krydda med salt och peppar. Baka rotfrukterna i 210 grader varm ugn i ca 25 minuter.
3. Bryn hastigt biffen på båda sidor och stek dem 3-5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek och hur röd biffen önskas. Krydda med salt och peppar.
4. Anrätta biffen på en tallrik tillsammans med crema di balsamico och pestobakade rotfrukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar