tisdag 19 april 2011

Tjuvstart

Jag har lika svårt varje år att hålla mig tills de svenska färskpotatisarna kommer. Dessutom är vinterpotatisen hopplöst tråkig nu och vi har käkat ovanligt mycket pasta, bulgur och ris den sista tiden, så jag tjuvstartar säsongen och köper importerad färskpotatis. Okej, jag vet, det är inte alls samma sak som den svenska, men ändå, det ger hopp om svensk sommar med sill, grill och små röda jordgubbar.

Eftersom grillen går varm (ojdå, där fick jag verkligen till det) nu när vädret är så fantastiskt får det bli en sallad av de nyinköpta potatisarna. En längtan till sommaren och kanske ett glas rosé, om jag kan hitta någon kvarglömd flaska från förra året.



Potatissallad med persiljepesto

800 g kokt färskpotatis
½ skivad lök
20 rädisor, sköljda och delade
1½ liter löst packad sallad av valfria sorter

3-4 dl plockad persilja
1 dl olivolja
½ msk balsamvinäger
½ dl riven västerbottenost eller annan lagrad ost
½ vitlöksklyfta
3 msk mandelspån
½ tsk salt
svartpeppar

1. Dela potatisen i mindre bitar och lägg den i en bunke tillsammans med de andra grönsakerna.
2. Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och kör till en jämn, inte alltför finfördelad sås. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
3. Vänd ner peston och servera som en enskild vegetarisk rätt eller som ett tillbehör till kallskuret, grillat kött eller grillad fisk.

7 kommentarer:

  1. Jag kan inte heller hålla mig... Det blir utländsk färsk potatis, sparris, rädisor...

    SvaraRadera
  2. Jag har också tjuvstartat! Men potatisen var smaklös. Och ärtskidorna beska. Men men. En försmak av vår är det i alla fall. Persiljepesto låter kul. Vanlig har man (jag) tröttnat på litegrann.

    SvaraRadera
  3. Gillar din inspirerande blogg!
    /Marina

    SvaraRadera
  4. Jag brukar också tjuvstarta! Även om man känner att det inte är den svenska färskpotatisen, så smakar det ju ändå som färskpotatis. :-) Sååå gott!

    Vad gott det låter med persiljepesto, måste jag prova. Glad påsk!

    SvaraRadera
  5. Helt rätt, vinterpotatisen börjar bli så tråkig. Då får man absolut tjuvstarta!

    Hoppas du har en härlig helg!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails