Wow, vilken helg! Solsken och varmt som på sommaren, vad passar inte bättre då än att ta fram grillen och premiärgrilla. Vi har dessutom suttit ute och ätit både frukost och middag, och hela familjen har fått överdoser av friskluft och nu är vi så där härligt trötta.
Jag fullkomligt älskar maten den här tiden på året, fräsch och lättlagad. Igår grillade vi lammstek, visst, det tar en stund, men oj vad gott det är. Därtill passar chevregratinerad potatis som handen i handsken. Mums!
Chèvregratinerad potatis
4 bakpotatisar
175 g chèvre
1½ dl creme fraiche
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och torka potatisarna. Stick med en gaffel i dem, så att de inte spricker i skalet. Lägg potatisarna på ett galler i ugnens nedre del och baka dem i ca 60 minuter, tills de är mjuka
2. Grovmosa osten och tillsätt creme fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
3. Dela potatisarna och gröp ur det mesta av varje halva. Blanda potatismoset med getostkrämen. Fyll de urgröpta skalhalvorna med potatisblandningen. (Så här långt kan potatisen förberedas)
4. Höj ugnsvärmen till 250 grader och gratinera högt upp i ugnen, 8-10 minuter, tills potatisen fått fin färg.
Så härligt att kunna sitta ute och käka frukost, lyxigt...
SvaraRaderaDet här låter verkligen supergott!! Läckert med chevre tillsammans med potatis!
SvaraRadera