fredag 27 augusti 2010

Skogens guld

Finns det någonting som slår kantareller på listan över bra saker med hösten? Jag tycker inte det i alla fall. Visst är det något särskilt när man är ute och knatar i skogen och helt plötsligt bara stöter på en grupp gula vackra kantareller. Mums! Visst är smörstekta kantareller bland det bästa som finns, åtminstone efter de första svamppromenaderna, sedan känner jag att jag vill ha något annat.

Här brukar vi göra en liten pizza av smördeg som toppas med skinka, kantareller, ost och persilja. Dessutom helt perfekt på fredag när man kanske inte har tid eller lust att stå länge i köket. Fixat på ett par minuter, in i ugnen, sedan bara att njuta, gärna tillsammans med ett glas vin!

Kantarellpizza

1 pkt smördeg
100 g rökt skinka
300 g kantareller
1 msk smör
4 msk hackad persilja
2 dl riven ost

1. Rensa och dela svampen. Bryn i smöret.
2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Strimla skinkan och fördela den på smördegen. Strö över stekta kantareller och hackad persilja. Toppa med riven ost.
4. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Passa så att inte pizzan bränns.

2 kommentarer:

  1. Jisses så gott! Allt med kantareller blir väl iofs gott. Perfekt fredagsmys-middag.

    SvaraRadera
  2. Håller med! Kantareller är en av höstens guldkanter. :-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails