torsdag 19 augusti 2010

Höstig minestrone

Jag älskar verkligen minestronesoppa, det är lite som soppornas pyttipanna, man kan använda det man har hemma. Idag är det mörkt och ruggit i västra delen av landet, så soppmiddag känns helt på sin plats, en minestrone med drag av hösten, men en liten touch av sommar som hänger kvar, poesi för smaklökar och mage.

Ha en bra kväll gott folk!

Minestrone med pesto

3 morötter
3 stjälkar selleri
1 gul lök
2 purjolökar
100 g haricots verts
1½ liter grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 msk olivolja
1 burk röda bönor (400 g)
1 burk cannellini bönor (400 g)
150 liten pasta
100 g babyspenat
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
100 g parmesanost
1 kruka basilika
1 dl olivolja
2 krm salt

1. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla sellerin. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken. Skär haricots vertsen i mindre bitar.
2. Koka upp buljongen i en gryta. Tillsätt grönsakerna och blanda i oljan. Låt soppan koka under lock ca 30 minuter.
3. Pesto: Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Skala vitlöksklyftan och skär osten i bitar. Mixa pinjenötter, vitlök, ost och basilika i matberedare. Tillsätt oljan och mixa till en grön sås. Smaka av med salt.
4. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönor och pasta i soppan och låt koka i ytterligare ca 15 minuter. Rör i spenaten och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med pesto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails