måndag 10 september 2012

Kalasiga kakor

Godis är gott, kakor är gott. I kombination blir det ruggigt gott. Det tycker i alla fall barnen i huset.

I helgen bakade vi riktigt stora, halvsega, underbart chokladiga kakor med nonstop på. Visst, egentligen skall man inte göra dem så här stora, men det är ju så mycket festligare med en rejäl kaka, eller hur ;)

Med en kaka i minnet ger vi oss in i en ny spännande vecka!




Non-stop chocolate-cookies

125g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 påse Non Stop

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker i en skål med elvisp så det blir en krämig smet.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda detta ordentligt till en seg massa.
4. Klicka ut 2 msk smet till varje kaka på 2 plåtar med bakplåtspapper på. Lägg ca 12 kakor per plåt. Låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum, så att de kan flyta ut lite.
5. Placera ut 5 Non-Stop godisar på varje kaka.
6. Grädda kakorna i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

2 kommentarer:

  1. Vår son ville alltid baka såna kakor (fast utan kakao) när han var mindre!! Det är ju såna kakor som barn gillar!!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails