onsdag 25 augusti 2010

Bråttom

När man har bråttom på en vardag är lövbiff klockrent, snabbt, gott och det känns till och med lite lyxigt. Jag är på tok för dålig på att laga lövbiffsrätter, skäms på mig, det är verkligen en köttbit man glömmer. Icke desto mindre idag bjuder jag på lövbiff med bönröra, snabbt, lätt och jättegott!

Fyllda lövbiffar med bönröra

4 skivor lövbiff
½ rödlök
75 g salami
2 dl riven ost
1 msk smör
½ tsk chiliflakes

2 dl lätt creme fraiche
4 dl kokta kidney bönor
1 pressad vitlöksklyfta
½-1 tsk sambal oelek

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och strimla rödlöken. Hacka salamin. Lägg ut köttet och krydda med salt. Lägg på lök, salami och ost. Vik ihop köttet och fäst med tandpetare.
3. Rör ihop bönröran.
4. Bryn köttet i smöret och chiliflakesen i en stekpanna och sätt in det i ugnen att steka färdigt i ca 5 minuter.
5. Servera med bönröran, tortilla chips och sallad.

1 kommentar:

  1. Har aldrig kommit på tanken att göra fyllda lövbiffar sådär, så smart. Ska nog tänka ut något liknande... :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails