måndag 23 augusti 2010

Min måndag

Så var man åter på en måndag! Har tillbringat helgen i Lund därav ingen uppdatering här. Vi åkte från regn och rusk till solsken och sommar. Tänk vad vädret gör gott för humöret, dessutom är det ju avsevärt mycket trevligare att kunna sitta på en uteservering och äta än att få trycka inne för att det regnar. På det hela taget en mycket trevlig helg med god mat och dryck alltså.

Är sugen på köksande på ett sätt jag inte varit på länge. I fredags ägnades stora delar av dagen till att ta hand om alla fantastiska tomater jag fick av Emma, ni ska få se på resultatet lite senare. Annars är muffins och kakbakande som vanligt så kul, och så gott!

Blåbärsmuffins med icing

150 g rumstempererat smör
2 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl djupfrysta eller färska blåbär

250 g philadelphiaost
½ citron, skalet
3 msk florsocker

violer, penséer eller blåbär, till dekoration

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör, sirap och vaniljsocker smidigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.
2. Blanda mjöl och bakpulver väl i en annan bunke. Blanda ner mjölblandningen växelvis med blåbären i äggsmeten med hjälp av en slev, vispa inte. Fördela smeten i cirka 12 muffinsformar. Grädda i 20 minuter.
3. Vispa alla ingredienser till icingen till en jämn smet med elvisp. Spritsa eller bred på icingen och dekorera med en blomma eller färska blåbär.

2 kommentarer:

  1. Hej Anna!


    Vilket härligt recept! Jag var väldigt fikasugen nu i em och googlade på blåbärsmuffins utan mjölk, eftersom jag inte hade någon hemma (orka gå iväg till affären som ligger 200 m bort...)
    Jag fick upp din blogg och testade receptet, muffinsarna blev väldigt goda och en aningens mustiga, kanske för att jag använde vanligt sirap istället för ljus sirap. Kul!

    Ha det gott,
    Vicky

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails