söndag 8 augusti 2010

Bästa brunchbesöket

Jag har varit grymt oinspirerad senaste tiden, helt sanslöst egentligen. Jag har inte alls haft lust att ställa mig i köket och laga mat, än mindre försöka inspirera någon annan att mat- och middagsfixa. Kanske beror det på att vädret varit hur trist som helst eller på att jag rivstartade på jobbet efter semestern med en turbovecka, inte vet jag.

Nu känns det som en ljusning dock, skönt det, idag hade vi Js syster med familj + svärfar här på en riktigt rejäl brunch, och det var riktigt kul att svinga vispen och stekpannan. Så idag serverades som vanligt pancakes, men även toast, blåbärspaj, fikon mm. Tror jag är back in business igen....

Rostade fikon med parmaskinka, ruccola och balsamicoglaze

4 färska fikon
1 msk olivolja
4 dl ruccolasallad

8 skivor parmaskinka

¾ dl balsamvinäger

2 msk honung
2 msk smör
salt
peppar

1. Värm ugnen till 160 grader. Pensla fikonen med lite olivolja och lägg dem på en lätt oljad plåt. Rosta i ugn 10-12 minuter eller tills fikonen mjuknat
utan att tappa formen. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Dela fikonen i fyra klyftor.
2. Rör ner balsamvinäger, honung och smör i en liten kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och låt svalna.

3. Lägg ut salladen på ett stort fat. Lägg parmaskinkan ovanpå och toppa med de rostade fikonklyftorna. Droppa lite balsamicoglaze över och servera till ett gott bröd.

1 kommentar:

  1. En tapastok som jag är så lägger jag det under den testalistan. Brunch blir det alltför sällan sedan vi fick barn.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails