söndag 16 september 2012

Att hålla kvar känslan

Jag har haft lyxen att få tillbringa en del av helgen på Thorskogs slott och har ätit gudomlig mat i underbar miljö. Tänk vad det gör gott med en fin dukning och en vacker uppläggning av maten.

Givetvis hade jag inte med kameran så att jag kunde föreviga ögonblicket, men det får sitta kvar i minnet som ett kodak-moment.

Nu gäller det ju att hålla kvar känslan av lyx, så idag blir det brunch på tjusigt dukat bord med lite roligare mat än vi brukar ha. Man kan få slotts-feeling även hemma...




Bovetepannkakor med rökt lax, creme fraiche och örtkryddor

75 g bovetemjöl
110 g vetemjöl
1 msk socker
½ tsk bikarbonat
1 ägg, uppvispat
2½ dl mjölk

200 g babyspenat
400 g rökt lax i skivor

200 g creme fraiche
salt
1 msk finhackad purjolök
1 msk finhackad dill
1 vårlök, finhackad
1 msk avrunnen kapris, finhackad

1. Sikta de två mjölsorterna, socker och bikarbonat ner i en stor skål. Blanda ägg och mjölk, och vispa ner det i mjölet lite i taget tills smeten är jämn. Täck över skålen och låt den stå i kylskåp i 30 minuter.
2. Häll två matskedar smet för varje pannkaka i en varm teflonpanna och stek dem tills de är lätt bruna på båda sidor.
3. Koka eller ånga spenaten tills den faller samman.Låt den torka på hushållspapper.
4. Blanda cremefraiche, purjo, dill, lök och kapris i en liten skål.
5. Fördela lax, kryddörtscreme och spenat på pannkakorna.

Örtcremen och pannkakssemeten kan göras i förväg och förvaras i kylskåp över natten.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails