Oj, nu var det länge sedan jag bidrog med något här. Det har lagats mat hos oss nästan varje dag, men tiden har inte funnits att fota och plottra ner recept. Sånt är livet ibland, upp över öronen mycket att göra. Sista sucken i trädgården, garagestädning och lite annat smått och gott.
Hursom, idag tänker jag kompensera med en enormt god middag, på franskt vis. Jag köpte ju med mig ett par finfina mattidningar när vi var iväg i somras och vi kunde ju inte låta bli att prova detta receptet. Allt gott på en gång, pannkakor, oxfilé, svamp och råstekt potatis. Låter det skumt? Det är i alla fall hur gott som helst!
Bon appétit!
Châteaubriant en croûte de blé noir
4 bitar oxfilé á 100 g
40 g smör
4 små pannkakor (gjorda på bovetemjöl)
2 msk finhackat kryddgrönt (gräslök, persilja, basilika)
2 tsk sesamfrön
havssalt
nymalen svartpeppar
1. Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugn.
2. Häll smöret i en skål och tillsätt hackat kryddgrönt, salt och peppar. Blanda väl.
3. Lägg köttbitarna på en skärbräda och pensla dem med kryddsmör. Lägg sedan köttbitarna i mitten av var sin pannkaka och vik försiktigt ihop. Pensla paketen med resten av kryddsmöret och strö över sesamfrön.
4. Värm ugnen till 240 grader och grädda paketen i 7-10 minuter.
5. Servera med råstektpotatis (gärna stekt i en blandning av smör och kycklingfond) och stekt svamp. En grönsallad med en vinägrett på valnötsolja är gott till.
Kan ju inte annat än att bli gott!!!
SvaraRaderaSer riktigt fint ut:)
SvaraRaderaKram från victoria på www.victoriasprovkök.se