söndag 13 mars 2011

Söndagsmiddag

Ibland slår vi till på stort med riktig söndagsmiddag. Då ska det vara stek och hela kittet. Dessert är givetvis ett måste, barnen älskar chokladmousse, själv är jag väl sådär förtjust i "vanlig" chokladmousse, så jag brukar försöka att göra lite vuxnare varianter till de äldre runt middagsbordet. Har lyckats att dessutom kombinera desserten med avec, så sparar man både tid och disk, ovanligt praktiskt eller hur...

Ha en skön söndag allesammans!

Choklad- och cognacsmousse

150 g mörk choklad av god kvalitet
½ dl cognac
4½ dl lättvispad grädde

½ dl cognac till topping

1. Smält chokladen. Värm cognacen till ca 50 grader och tillsätt den till chokladen, rör till en slät blandning,
2. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och fördela sedan moussen i vackra glas.
3. Ställ kallt för att stelna minst en timma. Häll på lite cognac just före serveringen.

3 kommentarer:

  1. Halleda, den låter vansinnigt god!!!
    Och enkelt:)

    SvaraRadera
  2. Mmmm det här vill jag smaka! Låter jättegott :)

    SvaraRadera
  3. Och plötsligt slog fikasuget till...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails