lördag 12 mars 2011

Helgmys

Idag har vi tjuvstartat trandansen. Vi tog en snabbtur till Hornborgasjön för att se om man kunde tänkas få syn på en trana eller två, årets första skådades i tisdags, så hoppet att få se några var väl ganska begränsat, men en rackare såg vi allt. Det får helt enkelt bli en tur till om ett par veckor när den stackars ensamma tranans kompisar har anslutit.

En snabbtitt på Vänermuseet i Lidköping hann vi med också och dit kommer vi nog att återvända också, borde verkligen bättra på kunskapen om sötvattensfisk.

Ikväll blir det mys med god mat och melodifestival, inte dumt alls som avrundning på en härlig lördag.


Rostbiff med gremolata och rotfruktsgratäng

5-6 medelstora potatisar
400 g jordärtskockor
4 morötter
1 dl riven ost
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

1 citron
1 dl finhackad persilja
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
3 msk olivolja

1. Skala potatis, jordärtskockor och morötter. Skiva dem tunt.
2. Varva skivorna med den rivna osten i en ugnssäker form.
3. Blanda salt och peppar med mjölk och grädde och slå över gratängen. Grädda i ugn, 175 grader, i 30-40 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
4. Tvätta citronen i varmt vatten och riv citronskalet fint. Pressa vitlöken och blanda med citronskal, svartpeppar och olivolja. Ringla eller klicka den över köttet vid uppläggningen.
5. Servera gratängen med skivad rostbiff eller nötstek och en sallad med oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails