Vissa saker är hur trista som helst. När solen skiner vill man ju helst vara ute och få färg på näsan, inte behöva ta tag i högen med tvätt som skall vikas. Dessvärre har jag inte sett röken av någon hustomte som vänligt viker all husets tvätt och lägger in den snyggt och prydligt i allas garderober. Skulle någon av er se en sådan liten tomte, se till att skicka hit honom så jag kan få springa ut i solen som en ko på grönbete.
Nog med klagan, även om man ibland måste ta tag i inomhussysslor så blir man otroligt glad av att våren faktiskt verkar vara på väg så smått. Jag måste erkänna att jag har börjat planera årets kryddkrukor ute, i år får det nog bli ett provisoriskt utekök dessutom, i väntan på att trädgården blir mer ordentligt planerad så vi kan fixa ett permanent. För vad är bättre än att få laga mat under bar himmel.
Ha en finfin kväll!
Lax sweet chili
4 portionsbitar lax
½ tsk salt
1 dl sweetchili sås
1 kruka färsk koriander
Skal av 2 lime + 2 msk saft
2 krm svartpeppar
2 dl turkisk yoghurt
½ msk dijonsenap
½ msk honung
1 krm salt
1 krm vitpeppar
bulgur
isbergssallad
morot skuren i strimlor
sockerärter
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta och fördela sweet chilisåsen över laxen.
3. Grovhacka korianderbladen, riv skalet av limefrukten och strö dem över laxen. Pressa ur limesafr och droppa över fisken.
4. Mal över svartpeppar och stek laxen mitt i ugnen ca 15 min.
5. Rör ihop såsen. Servera laxen med sås, kokt bulgur, isbergssallad och hastigt kokta morotsstrimlor och sockerärter.
Mums kram Sofia
SvaraRaderaVilka kanonpresenter!!!
SvaraRaderaJag har en sådan sten, den är hur bra som helst. :)
Kram Madde
Jag har också undrat vart min hustomte är... Tror snarare hans nissar har fått fritt spelrum hemma hos oss och stökar till för fullt. För inte kan det väl vara vi som gör det? ;-)
SvaraRaderaSå härligt med ett utekök, lyxigt!
SvaraRadera