Prova vetja!
Mexikanska biffar med bönsallad
500 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
½ finhackad röd pepparfrukt
¾ tsk salt
4 msk vatten
olja att steka i
1 burk cannellinibönor
1 burk kidneybönor
1 ask cocktailtomater
100 g isbergssallad
1 rödlök
1 burk majskorn
3 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
1-2 tsk strösocker
salt
nymalen svartpeppar
1. Blanda färs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, chilipulver, pepparfrukt, salt och vatten i en bunke. Forma till 12 mindre biffar. Stek dem i olja i en stekpanna.
2. Skölj bönorna noga i ett durkslag och låt rinna av. Skär cocktailtomaterna i kvartar och finfördela salladen.
3. Dela löken och skär den i tunna skivor. Blanda bönor, tomater, sallad, lök och majs i en stor skål.
4. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera med biffarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar