Varför nöja sig med att smyga in nyttigheter i mellanmålen - idag kör jag all in och lurar i familjen en riktig nyttig middag. Med lite marknadsföring och muta i form av lite nachos som tillbehör till maten fick jag tre barn att äta bönor utan några större protester, de tyckte faktiskt till och med att det var gott, inte illa. Dessutom gick det ruggigt snabbt att laga - helt perfekt!
Prova vetja!
Mexikanska biffar med bönsallad
500 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
½ finhackad röd pepparfrukt
¾ tsk salt
4 msk vatten
olja att steka i
1 burk cannellinibönor
1 burk kidneybönor
1 ask cocktailtomater
100 g isbergssallad
1 rödlök
1 burk majskorn
3 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
1-2 tsk strösocker
salt
nymalen svartpeppar
1. Blanda färs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, chilipulver, pepparfrukt, salt och vatten i en bunke. Forma till 12 mindre biffar. Stek dem i olja i en stekpanna.
2. Skölj bönorna noga i ett durkslag och låt rinna av. Skär cocktailtomaterna i kvartar och finfördela salladen.
3. Dela löken och skär den i tunna skivor. Blanda bönor, tomater, sallad, lök och majs i en stor skål.
4. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera med biffarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar