Ibland kan man få till den mest fantastiska måndagsmiddag om man har lite roliga rester kvar från helgen. Idag vitjade jag grönsakslådan och tömde påläggsförrådet, det i kombination med lite kyckling och swoch, en toppenmiddag fixad. Till och med barnen blev glatt överraskade av mammans middags mat.
Med den starten bli veckan kanske ännu lite roligare. I morgon väntar ljusfestival i Grästorp till sent på kvällen. Har ni vägarna förbi, varför inte ta en vandring utmed Nossan och upplev något magiskt.
Kyckling med parmaskinka och balsamicosås
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn dem i lite smör i enb stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklignen och lägg i en ugnssäkerform.
2. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med frästa grönsaker.
Vilen imponerande kreativitet att få ihop en sån här toppmåltid av rester. Trevlig blogg!
SvaraRadera