måndag 8 oktober 2012

Roligt på rester

Ibland kan man få till den mest fantastiska måndagsmiddag om man har lite roliga rester kvar från helgen. Idag vitjade jag grönsakslådan och tömde påläggsförrådet, det i kombination med lite kyckling och swoch, en toppenmiddag fixad. Till och med barnen blev glatt överraskade av mammans middags mat.

Med den starten bli veckan kanske ännu lite roligare. I morgon väntar ljusfestival i Grästorp till sent på kvällen. Har ni vägarna förbi, varför inte ta en vandring utmed Nossan och upplev något magiskt.




Kyckling med parmaskinka och balsamicosås

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn dem i lite smör i enb stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklignen och lägg i en ugnssäkerform.
2. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Servera med frästa grönsaker.

1 kommentar:

  1. Vilen imponerande kreativitet att få ihop en sån här toppmåltid av rester. Trevlig blogg!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails