Igår fyllde vår prinsessa fyra år, oj vad tiden har gått fort. Det är alltså fyra år sedan livet blev lite mer rosa. Helt plötsligt bröts killdominansen och en supertjejig tjej dök upp. Tänk så fantastiskt livet blir med lite rosa.
Lilla fröken firade dagen lång och kalasandet avslutades med en rejäl jordgubbsfrossa, gillar man bär, så gör man. En ordentlig gräddtårta med massor av jordgubbar blev grand finale. Tyvärr hanns det inte med att fota tårtan innan kidsen hade satt tårtspaden i den, men sån't är livet - och varför vänta på en tårta som står mitt framför näsan.
En annan jordgubbsfavorit i huset är jordgubbssirap, hur gott som helst på glassen och inte så dumt att blanda drinkar på heller, snabbt och lätt kokat och gôrgôtt som man säger här.
Jordgubbssirap
500 g jordgubbar
2 msk socker
1½ dl vit sirap
1.Skiva jordgubbarna. Koka dem med sockret ett par minuter tills de mjuknat. Låt rinna av i en finmaskig sil, pressa försiktigt ut saften.
2. Blanda saften med vit sirap. Häll upp på en rengjord flaska. Förvara svalt
Låter riktigt gott,!!, Måste jag prova!!
SvaraRadera