Grova tekakor
1 l mjölk
5 dl havregryn
100 gram smör
½ dl socker
100 g jäst
1 dl grahamsmjöl
1 ¾ - 2 l vetemjöl
1. Blanda mjölken med havregrynen och låt det svälla i ett par timmar eller gärna över natten.
2. Smält smöret och låt det bli fingervarmt, smula ned jästen i en degbunke och slå det varma smöret över. Rör i socker, de svällda havregrynen och grahamsmjölet.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Låt jäsa under bakhandduk i ca 45 minuter.
5. Kavla ut degen till en platta och ta ut rundlar med hjälp av ett mått eller en lite större mugg. Låt jäsa i ca 2 timmar, grädda sedan tekakorna i 225 grader i ca 15 minuter. Pensla de varma bröden med smält smör.
1 l mjölk
5 dl havregryn
100 gram smör
½ dl socker
100 g jäst
1 dl grahamsmjöl
1 ¾ - 2 l vetemjöl
1. Blanda mjölken med havregrynen och låt det svälla i ett par timmar eller gärna över natten.
2. Smält smöret och låt det bli fingervarmt, smula ned jästen i en degbunke och slå det varma smöret över. Rör i socker, de svällda havregrynen och grahamsmjölet.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Låt jäsa under bakhandduk i ca 45 minuter.
5. Kavla ut degen till en platta och ta ut rundlar med hjälp av ett mått eller en lite större mugg. Låt jäsa i ca 2 timmar, grädda sedan tekakorna i 225 grader i ca 15 minuter. Pensla de varma bröden med smält smör.
Jag har läst din blogg i ett halvår nu och jag tycker den är jättebra! Speciellt för att du uppdaterar så ofta. Har du förrästen något bra födelsedagstårte recept? Tacksam för svar, ha en trevlig helg, Tara
SvaraRaderaVar ingen dålig laddning med tekakor...
SvaraRadera