Jag är förvisso en riktig jordgubbspundare och vräker i mig jordgubbar på sommaren. Men nog är det något visst med hallon. Så där pikant sötsyrliga. Vi har dessutom ett rejält snår med vildhallon som växer precis vid tomtgränsen, inte dumt att bara kunna knata förbi och proppa i sig en näve hallon.
Hallon är nog det bäret som är bäst i bakverk dessutom, där slår de enligt min mening jordgubbar med hästlängder.
Jag har en tendens att klippa ur en massa recept ur tidningar och samla i plastfickor i en pärm. Jag har väldigt många gånger haft planer på att vara ordentlig och klistra upp dem på papper eller skriva in dem i någon tjusig skrivbok. Nu har jag ju inte kommit längre än till att sortera in dem i olika kategorier i sina små plastfickor. Men det är inte så dumt det heller, då kan man bara stoppa ner handen i en av dem och fiska upp ett. Lite överraskning samtidigt. Den här cheesecaken var min senaste fångst, hur smaskig som helst. Dessutom mitt bidrag till månadens blogg hos Matfeed
Ha en finfin söndags kväll, och förresten passa på att besöka Malins Mat som blev månadens blogg i juli där finns massor med smaskiga recept.
Halloncheesecake med kolasås
1½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör
3 ägg
200 g philadelphiaost
1½ dl matlagningsyoghurt
1 dl florsocker
¾ dl hallonsylt
½ dl hallonsylt
200 g hallon
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk sirap
1 dl vispgrädde
1. Värm ugnen till 200°.
2. Blanda havregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ner det till en smulig röra.
2. Tryck ut smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet en stund.
3. Grädda pajskalet 10 min i nedre delen av ugnen.
4. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 min.
5. Ta ut och låt den kallna helt, gärna till nästa dag. Bred då hallonsylt över ytan och lägg på ett lager färska hallon.
6. Koka ingredienserna till kolasåsen ca 5 min och ringla den varm över hallonen inför serveringen.
Hallon är nog det bäret som är bäst i bakverk dessutom, där slår de enligt min mening jordgubbar med hästlängder.
Jag har en tendens att klippa ur en massa recept ur tidningar och samla i plastfickor i en pärm. Jag har väldigt många gånger haft planer på att vara ordentlig och klistra upp dem på papper eller skriva in dem i någon tjusig skrivbok. Nu har jag ju inte kommit längre än till att sortera in dem i olika kategorier i sina små plastfickor. Men det är inte så dumt det heller, då kan man bara stoppa ner handen i en av dem och fiska upp ett. Lite överraskning samtidigt. Den här cheesecaken var min senaste fångst, hur smaskig som helst. Dessutom mitt bidrag till månadens blogg hos Matfeed
Ha en finfin söndags kväll, och förresten passa på att besöka Malins Mat som blev månadens blogg i juli där finns massor med smaskiga recept.
Halloncheesecake med kolasås
1½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör
3 ägg
200 g philadelphiaost
1½ dl matlagningsyoghurt
1 dl florsocker
¾ dl hallonsylt
½ dl hallonsylt
200 g hallon
50 g smör
2 msk strösocker
2 msk sirap
1 dl vispgrädde
1. Värm ugnen till 200°.
2. Blanda havregryn, mjöl och socker. Smält smöret och blanda eller mixa ner det till en smulig röra.
2. Tryck ut smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant och ställ den i kylskåpet en stund.
3. Grädda pajskalet 10 min i nedre delen av ugnen.
4. Blanda ingredienserna till fyllningen, häll den i pajskalet och grädda cheesecaken ca 25 min.
5. Ta ut och låt den kallna helt, gärna till nästa dag. Bred då hallonsylt över ytan och lägg på ett lager färska hallon.
6. Koka ingredienserna till kolasåsen ca 5 min och ringla den varm över hallonen inför serveringen.
Vi gör som du, klipper och samlar. Fast vi samlar våra i en mapp med förvaringsfickor där klippen sorteras. Någon gång då och då blir det en utrensning och vissa recept undrar vi helt ärligt varför vi klippt ut.
SvaraRaderaDenna cheesecaken låter ju smarrig, håller med att hallon i bakning är bättre än jordgubbar.
Hallon toppar min frukt- och bärlista. Men tätt följt av blåbär. Och vilken cheesecake du gjort sen...
SvaraRaderaMen jag dööör! Herregud, vilken god cheesecake! :-D Jag gör precis som du, klipper och skriver ut recept som jag tycker verkar goda och som jag vill testa. Och nu kommer jag skriva ut och spara detta receptet. :-) Mums!
SvaraRaderaTack! Detsamma=)
SvaraRaderaKram Madde
Hallon, kolasås och cheesecake...det kan ju inte bli fel :).
SvaraRaderaGott gott!
Himmel vad god den här cheesecaken ser ut! Och kolasås på toppen! Vill ha nu :)
SvaraRaderaÅåå, har tänkt laga den här kakan jättelänge. Har sätt den i två olika allt om mat tidningar och det om inget annat är ju ett tydligt bevis på hur god den måste vara!:D Synd bara att hallon är så dyra, åtminstone i Finland...
SvaraRadera